MRP

Anne Gisela Hessellund

“Prøv!” Er hvad jeg har taget med mig fra opholdet på Den Skandinaviske Designhøjskole.

Under mit ophold på DSDH: linjen Møbel, Rum & Produktdesign, lærte jeg at lave produkt- samt møbelskitser, arbejde med træ, metal og plastik, og hvordan man fører en ide ud i livet.

Jeg lærte at idé genere og trække inspiration fra steder jeg aldrig havde troet muligt, og vigtigheden bag at notere observationer og indtryk. På det sociale niveau er jeg, blevet meget mere åben for lidt skæve og anderledes personligheder. Dét at være anderledes synes ikke længere så fremmed som før jeg mødte alle de dejlige kreative mennesker, jeg kom til at bruge mine hverdage sammen med.

Før jeg startede på højskolen, var jeg meget usikker på mig selv og mine ideér, “Er det mon godt nok?”. Det fik jeg heldigvis vænnet mig næsten helt af med, da jeg lærte at originalitet stammer fra, at prøve sig frem og følge sin egen mavefornemmelse. Det er den største gave, at jeg nu tør springe ud i min nye uddannelse med dette mindset. Nu er jeg er ikke længere bange for at prøve, og ikke bange for at fejle, og det kan jeg takke min tid på DSDH for!

Før jeg gik på DSDH, var jeg overbevist om, at jeg ville være industriel- eller interiørdesigner. Men da jeg besøgte uddannelserne til Åbent Hus, faldt jeg pladask for Grafisk Kommunikation i Haderslev, en uddannelse som jeg, ikke kendte til før jeg gik på DSDH. Det var en uventet drejning, men nu havde jeg jo lært, at stole på min mavefornemmelse, så dén gik jeg med. At havde gået på MRP linjen, var bestemt ikke en hindring for mig, da jeg søgte om optagelse. Det var muligvis tvært imod en fordel, da jeg havde anderledes kompetencer end andre ansøgere.

Nu går jeg så på UCSYD Grafisk Kommunikation. Jeg flyttede ind i en lille hyggelig lejlighed med 5 minutters gang fra min uddannelse, og jeg er, hvad jeg kun kan beskrive som lykkelig! Ærligt talt havde jeg nok ikke haft modet eller kompetencerne til, at søge ind på en vidergående kreativ uddannelse, hvis ikke jeg havde gået på højskole!