MT
Mode & Tekstildesign
Introduktion
På Mode & Tekstildesign er to dage aldrig ens. Vi arbejder med alt fra printdesign og komposition til drapering og materialelære . Du kommer til at sy, hækle og strikke – både i hånden og på maskine. Fra hverdagens t-shirt til den vilde haute couture kjole.
Du lærer at idéudvikle, researche og analysere. Du bliver udfordret på din idérigdom, og vi giver dig værktøjer til at omsætte løse idéer til konkret virkelighed. Du lærer at manipulere med materialerne, at udvikle nye overflader og strukturer, ligesom du får skærpet din evne til at sammensætte på kryds og tværs i kreative universer – alt det du har brug for, hvis du overvejer at søge ind på en af de mange designuddannelser herhjemme.
Vi har ofte kroppen som udgangspunkt, når vi arbejder med vores projekter, og undervejs i forløbet lærer du også at drapere, så du kan forme materialerne og få dem til at flugte med kroppens forskellige udtryk. Du kommer til at arbejde med farve- og formlære, modeillustration, trendanalyse, tilskæring, kollektionsopbygning og opsyning. Vi dykker ned i en strøm af problemstillinger, og du lærer, hvordan man formidler budskaber og historier gennem mode og tekstil.
Vi bestræber os på at lave opgaver, der udfordrer dig, ligegyldig hvilke forudsætninger du har, når du begynder på DSDH. Og når du forlader os, vil du have lært at lave præsentationsmateriale, der rykker, så din portfolio-mappe står skarpt og vækker omverdenens interesse.
Fakta
- Semesterstart
- Forår og Efterår
- Varighed
- 24 Uger (Forår) — 20 Uger (Efterår)
- Undervisningssprog
- Dansk
Undervisningsform
På Mode & Tekstil kommer du til at arbejde i et velindrettet værksted med giner, symaskiner, overlocker og alt det andet værktøj, du har brug for, når du arbejder kreativt med mode og tekstil. Du får din egen faste arbejdsplads, hvor du kan fordybe dig i opgaverne, holde styr på din arbejdsproces og samle de materialer, der inspirerer dig.
De fleste opgaver begynder med grundig research, analyse og formundersøgelse. Du lærer at forstå og arbejde med designprocessens forskellige stadier og metoder, og undervejs får du skærpet din evne at udvikle og omsætte løse idéer til spændende, dristige og nytænkende produkter gennem skitsearbejde og eksperimenter.
Når du skal lære at designe og udvikle mode og tekstil, kræver det, at du mestrer teknikker og værktøj. Derfor får du en grundig introduktion til, hvordan du bruger de forskellige maskiner. Du kommer til at arbejde med mange forskellige tilgange til mode og tekstil – som fx tilskæring, drapering, silketryk, strik, formfiksering og andre måder at manipulere den tekstile flade.
Mode & tekstildesign er heldigvis ikke noget, der kun kan udføres i bomuld, silke og cashmere. Alle materialer kan bruges, og du kommer til at arbejde med de fleste.
Vi dykker ned i en strøm af problemstillinger, man kommer ud for i arbejdet som designer, og du lærer, hvordan man kommunikerer budskaber gennem mode og tekstil. Til sidst i forløbet vil du få indblik i, hvordan du fx gennem styling og iscenesættende fotografier præsenterer dine designprocesser bedst i en portfoliomappe.
Vi underviser dig i, hvordan du tegner i hånden. Tegning er et vigtigt redskab – både når du arbejder med ekspressive illustrationer og mere teknisk orienterede konstruktionstegninger.
Vi afslutter altid vores opgaver med en fælles gennemgang, hvor du får muligheden for at fortælle om de valg og tanker, du har gjort dig undervejs i processen.
Valgfag
På hvert forløb afsætter vi tre uger til valgfag. Her kan du vælge mellem forskellige fag, som supplerer de designfaglige processer og udvikler og styrker dit kreative potentiale. Udbuddet af valgfag skifter fra forløb til forløb – men det kan fx være foto, maleri, keramik, korsang, animation, parkour, skriveværksted, illustration, rytmisk sammenspil eller undervisning i nyttige computerprogrammer, som vi ikke har tid til at nå omkring i en hektisk hverdag ude på de forskellige hovedlinjer.